Monday, October 20, 2008

Red Brother's Burger


Red Brother's Burger?? Ape tu? Red? Kak Red ke? Ape kena mengena pulak yer? hikss..

Sebenarnya ni entry utk ari jumaat aritu.. Xsempat nk update so br arini berkesempatan utk aku postkan kt dlm blog.. Actually ari jumaat aritu lepas abis keje pd asalnya plan nak pegi beli brg2 umah yg dah abis.. Tapi..xdpt nak pegi coz kwn Mr Shark minta tlg.. Minta tlg ape yer.. huhu.. Nasib baik Mr Shark cuti sabtu ahad.. Kwn Mr Shark minta tlg dia meniaga burger.. Sebelum ni dia dah penah tlg.. Tapi aku xpenah ikut.. Stakat singgah mencilok burger special ade la..hehe.. Actually bdk2 yg patut jual burger ni ade hal..diorang nak ke Seberang Perai.. So, bos empunya gerai burger ni minta tlg kwn Mr Shark utk jage kejap.. Dah kena jage sorang2 mesti la bosan kan.. So Mr Shark dgn baik hatinye pun menghulurkan bantuan nak tlg sama.. huhu..

Mula2 tu xla ramai sgt org.. Aku pun dok relax2 je la.. Siap suruh Mr Shark buatkan aku burger.. Perghh..mkn burger ni terangkat bebbb.. Kenyang gilos.. Bhn2 nye mcm2.. Tu yg wat kenyang tu.. Puas walaupun mkn sebijik je..

Lepas2 aku abis mkn tu mula2 la ramai org yg dtg.. Hampir xmenang tangan jugak la.. Sampai aku pun terpaksa menghulurkan bantuan..hiks.. Tapi keje aku bkn masak daging burger.. Setakat potong roti same letak sayur2 kt roti jer.. hehe.. Goreng2 tu aku serah kt Mr Shark ngan kwn dia la.. Dah la aku ngan baju keje lagi.. Harus la maintain kan.. ahakss..

Lebih kurang pukul 9 mlm ujan la pulak.. Bagi yg dah sedia maklum, a few days ni penang asyik ujan je.. Ari sebelumnya pun dah ujan lebat.. sampai banjir kilat.. Aku dok susah ati gak la takut xleh balik.. Coz semalamnye mase ujan lebat tu banyak jalan tutup..

Ni lah keadaan mase ujan.. Sadis btul.. Terpaksa tumpang berteduh kt kedai yg ade..


Jgn ingat ujan2 ni meniaga burger xlaku.. Bila ujan dah berenti je berduyun2 org dtg beli.. Sampai aku nak snap pic pun xsempat.. Byk sgt burger nak kena wat.. Kt kawasan ni femes ngan org cina.. So byk pembeli dr kalangan org cina la.. Tu yg laku sgt.. hehe.. Bkn stakat cina je yg beli..Org jepun pun ade yg beli... haikk...Arigato.. haha..

Nak tahu pukul brape baru tutup gerai?? Hampir pukul 2 pagi jugak la.. haha.. Betapa bersungguh2 nya aku pegi tlg meniaga ngan baju keje.. Mcm wat OT lak..hikss.. Nasib baik xpakai heels.. Kalu x ape la org ckp kan.. Meniaga burger je.. tapi pakai mcm nak g ofis..haha..

Nilah keadaan gerai selepas hampir siap2 kemas.. Bdk yg tgh duduk tu lah yg patut meniaga burger tapi katanya ade hal.. Dah weols nak tutup gerai br nak dtg.. So keje selebihnya diserahkan kt dia la.. Kemas2 ape yg patut.. Cuci2 smua bekas..

Walaupun aku xpakai heels tapi naik kebas jugak la kaki aku.. Mane x nye.. Dah la asyik ujan je.. Kaki asyik basah je.. Mase tutup gerai tu pun still ujan lagi.. Walaupun dah pukul 2 aku ngan Mr Shark xbalik trus pun.. Weols ade menyinggah tempat lain dulu sebelum balik.. Gigih kan aku.. xbalik2 tido lagi.. Siap bleh menyinggah2 lagi.. ahakss..

:girl_9:




My Purple Boxes
@

h
ttp
://stitchiez.blogspot.com
C
opyright
© 2008

1 Comment(s):

Kak Red said...

red lah jugak tuh...

janji ado nama red kan...

red brothers kay!


Blogger Templates by iezpdaus Design