Thursday, October 30, 2008

Jalan2 Makan2

Huhu.. Ptg semalam lepas balik keje actually xbalik trus pun.. Mr Shark tiba2 ajak g mkn pulak.. Dah dia tanya nak pegi ke idak mesti la aku cepat2 ckp nak pegi kan.. Kena sgt dgn masanya.. Aku pun time tu mmg tgh lapar pun..hehe.. Balik umah pun bosan je kan.. Mesti la nak jalan2 dulu..

Mr Shark ajak aku g mkn pasembur.. Kat mane yer? Tiba2 teringat lak pasembur kt area Padang Broom (aku xsure nama btul tempat ni..) Tapi mmg kt tepi food court ni ada padang..hehe..

So dah kata nak mkn pasembur kan.. aku pun amik la pasembur.. Tapi Mr Shark amik mee goreng mamak pulak.. Die ckp share2 je la kan.. Aku ok je..huhu..

So inilah menu makan2 aku dan Mr Shark kat Padang Broom ni...

Ni mee goreng utk Mr Shark... RM 3..


Aku pulak mkn pasembur la.. RM 3 jugak..


Yg ni lak air lai chee kang utk aku.. RM 2 kot kalu xsalah aku..

Air Mr Shark lupe lak nak snap.. Die minum air longan je.. Puas giler makan pasembur tu.. Byk sgt.. Tu baru yg RM 3.. Kalu amik yg RM5 kena kongsi 3,4 org la jawabnye.. Nasib baik Mr Shark nak share ngan aku.. Sedap pun sedap..

Tapi kalau uols ade yg nak dtg sini kena la pandai cari port yer.. Ade gerai yg sedap ade yg idak.. Lagi 1 waktu malam amat lah ramai org.. Mase aku pegi ptg lagi so xramai sgt la..

Kat food court Padang Broom ni mcm2 gerai ade.. Kalau nak makan yg ala2 steamboat pun ade.. Diorang panggil celup2.. Nak makan sup2 ade.. Mcm2 sup.. Nak pasembur ade.. Nak sotong kangkung ade.. Mcm2 lah...

One more thing..kena berhati2 skit especially time malam.. Coz kat sini byk Cik Ti dok merayap.. Besar2 lak tu..haha...



* Padang Broom - also known as Padang Brown.. Dulunye kat sini la some of Malaysia's best soccer players were found. Contohnya Shukor Saleh, Namat Abdullah, the Bakar Brothers, Lim Cheng Hock, Ooi Hock Kheng,Chen Wooi Haw etc.. Mmg tempat diorang slalu practice kot..

* Cik Ti - Cik Tikus la.. Ape lagi kan..haha..



My Purple Boxes
@

h
ttp
://stitchiez.blogspot.com
C
opyright
© 2008


5 Comment(s):

~ilyanie_usyuk~ said...

nmpak sedap mi grg tuh kan?
byk lak tuh..
puas hati la makan

amerbourdon said...

sedap2..lapa suda..

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

kat mana padang brown ni??

iez said...

♥ eija sam ♥

padang broom ni kt penang.. kt area jln dato keramat kalu xsalah.. hehe.. sy xtahu sgt jln2 penang ni..

missy suzi said...

seddappppppppnyeee kak iez..
korg nih melantak!!!
dan snap gambo..
baru mkn..
hahaha~


Blogger Templates by iezpdaus Design