Thursday, September 25, 2008

Small Gathering@Queensbay + Buka Posa

Smlm aku xbuka posa kt umah.. Aku ade date..hehe.. Ngan sape aku dating eh?? huhu.. Sbenarnye smlm dlm pukul 4.40 pm ade seseorang ym kt aku.. Org tu ajak aku g buka posa sesama.. Nak tahu sape?? Miin Huey.. Miin Huey ni my housemate mase kt UTeM dulu.. Kalu dah nama Miin Huey tentu lah chinese kan.. So, patutnye aku yg ngajak org buka posa ni terbalik lak..hehe.. Dr Miin Huey aku dpt tahu asalnya diorang (ade la lagi 2,3 org sahabat aku dr UTeM) je planning nak mkn same2..


Ape2 pun thanks 2 Miin Huey sbb ajak aku g mkn ngan diorang.. But, it's not only me.. Ade 7 org kesemuanya termasuk Mr Shark..hehe.. Mr Shark mesti la ikut sbb die kena jadi driver aku.. hehe.. So..perjumpaan kitorang ni mcm small gathering lah kan.. Walaupun xcukup sorang lagi.. Diorang bgtau 'org' tu malas nak join sbb nak tido + malas.. Betul ke? ketukmeje

Pd asalnye kitorang plan nak mkn kt Pizza Hut tapi ramai la pulak org.. Full gitu.. Last2 kitorang pegi Kapitan's Nasi Kandar.. (nasi kandar lagi?? haha..) Walaupun restoran nasi kandar tapi tempat ni standard skit.. So ok lah kan.. Lagipun bkn aku nak order nasi kandar pun..

Kitorang janji nak jumpa pukul 7 pm.. tapi di atas kesulitan yg xdpt dielakkan (jln jammed..bebudak tu dtg naik kete. Aku ngan Mr Shark naik moto jer..huhu) kitorang smua jumpa lebih kurang pukul 7.45 pm (sempat la aku ngan Mr Shark g solat dulu).. Sbenarnye aku still ngan baju keje.. Xsempat aku nak balik lah coz Mr Shark byk keje. So die dtg amik aku lambat kt ofis..


Inilah hero2 yg join gathering kt queensbay ni (Mr Shark, Siva, Teik Boon)
Actually time ni kitorang tgh tunggu 2 org lagi sahabat. Diorang sampai lambat skit then nak g solat.. Sementara tunggu diorang kitorang pun pusing2 dlm Queensbay Mall. Then, kitorang trus klua dr Queensbay Mall menuju ke Kapitan's Nasi Kandar coz restoran nasi kandar ni kat luar Queensbay Mall..

Dah lepas kitorang siap order barulah sahabat yg lagi 2 org muncul...


Inilah 2 org lagi tu.. Ira dan Liza termasuk Miin Huey di sebelah..
Kelabu skit pic nye..

Nak tahu ape aku order?? huhu.. Aku order Plain Naan Set jer.. itu pun jenuh aku nak abiskan.. Perut aku ni kocik jo..xmuet nak isi byk2..haha..


Yg nampak trang tang tang tu aku nye Plain Naan Set.. Yg lagi 2 tu liza ngan ira yg order.. Diorang amik Cheese Naan Set.. Miin Huey pun amik same mcm diorang.. Mr Shark ngan Teik Boon lak perut mamak..haha.. Mkn nasi kandar lerr.. Siva pulak tgk je kurus tapi kuat mkn.. Die amik Cheese Naan ngan kari dal. Pastu siap tambah order lagi 1 lagi naan.. Wah wah wah..

Meriah beb jumpe kwn2.. Mcm2 story ngan gosip klua.. Dr bab keje sampai lah crite psl UTeM.. ngumpat beb..haha...


Ini jelah yg sempat cameraman aku aka Mr Shark rakamkan..hehe.. Patutnye ade sorang lagi kan.. Mane die??? Tong Han Chern!!!! Where r u???garupale Aiyaa.. tido ke??

Bagi sahabat yg ade di tempat lain especially yg di KL nun sila menjeles...haha.. setan
Mane gathering korang? Kitorang kt penang xplan ape2 sgt pun menjadi gk walaupun xcukup sorang.. (Jgn terasa lak..aku sbenarnye kasi semangat kt korang nih..hehe)


gelakguling menari celebrate



comment

7 Comment(s):

Jathniel Tong said...

Siva kurus!!! biar betol!!! wakakakka...aiya, smlm terlalu letih. sy tdo kol 9pm smp pg nie baru bgn... haah.. nxt time la. sy sure nxt time gathering kite lagi meriah!! yeah!!

Jathniel Tong said...

eeeee.... sy baru perasan naper mr shark hny ade gambor belkg jew? hahaha... Iz, xya la sembuyikn de. hahahaha....

iez said...

-->jathniel tong

OK..jgn nanti gathering akan dtg u xdtg lg pulak.. :p

iez said...

-->jathniel tong

Bkn sembunyi la tong.. Die yg xsuke amik gambar.. I nak snap pic die cukup lah susah.. Pemalu lah katakan..haha..

Jathniel Tong said...

okie la... len kali gatherin janji bw mr shark kuar ooO. haha.. kite sediakn byk2 kamera. hahaha...

Emmy Dahliana said...

ahahahaha siva tu bela anakonda lam perot die
bulan 11 ni mebi org mai penang :P
tunggu ea! hehe

iez said...

-->emmy dahliana

Ye ke emmy?? Wah..bagus2.. Dtg la.. Bleh jumpa ramai2 lagi..
Akan ku nantikan kedatanganmu..
hehe...


Blogger Templates by iezpdaus Design