Thursday, September 25, 2008

Cuti Raya

Sob..sob..sob.. Korang dpt cuti brapa lama utk raya? Smlm mase aku jumpa kengkawan aku mase kt queensbay diorang smua ckp dpt cuti seminggu. Dats mean start senin ni diorang dh cuti la.. Tapi aku......


Isnin ni aku masih berjuang utk bekerja di ofis sedangkan ramai kwn2 sudah pulang utk beraya di kampung.. Sedihhhhh.. Ni smua psl bos aku la.. Kedekut nak kasi cuti.. Kononnye ikut polisi lah..kena tanya HQ lah.. Kalu nak cuti je mule la die suruh amik unpay leave... Mane bleh wooooo... hangin aku..

Tapi kalu aku ckp mmg nak amik unpay leave cepat je die ckp ok.. Puiisshhh...
Hmm..aku akan mula cuti start slasa.. Dats mean kurang sehari dr kwn2 aku.. Dah la ingat kalu dpt cuti awal bleh la buat kuih raya byk2.. Nampak gayenye xde harapan la.. Nasib baik kampung aku dekat je ngan penang (buat masa ni dekat lagi la..but xlame lagi jd jauh pulak la..huhu)..

Kalu sempat sabtu ahad ni aku akan blk kampung kejap.. Nak menjenguk sama ade baju raya aku dah siap ke blum.. Penah dulu...hehe..nak buke crite skit... Penah dulu baju raya aku xsiap.. Ni semua gara2 mak aku sibuk nak siapkan tempahan org.. Mlm raya tu mak aku pulun la siapkan baju aku lepas smua baju2 org lain dah siap.. Then, pagi raya tu kt kaki ngan tangan baju raya aku xberjahit lagi.. Ksian lak aku tgk mak aku kan.. So, aku sendiri lah yg menjahitnye.. Nasib baik reti gak menjahit..(alah..jahit silang pangkah je pun..haha..)..

Tapi rasanya dah siap kot baju raya aku.. Coz tahun ni mak aku xamik byk tempahan.. Nak rest katanya.. Lagipun bila usia makin meningkat mane lah larat nak jahit byk2..

Ape2 pun..bagi smua yg akan memulakan cuti raya sama ade start esok or sabtu dan nak balik kampung...Pesanan aku:

Berhati2 lah di jalan raya.. Ingatlah org tersayang..

Khidmat pesanan masyarakat ini disampaikan oleh stitchiez's Blog.. hehe..iklan jp..


comment

1 Comment(s):

fawchert said...

dah slalu dh merasa perasaan baju raya xsiap d pagi raya..boleh dikatakan every year..we r on the same boat..huhu


Blogger Templates by iezpdaus Design