Thursday, August 14, 2008

Got MC..

Smlm aku amik half day off.. kepala aku sakit sgt.. So, after get permission from my boss aku trus g Hospital Pulau Pinang.. (fulus kering..so hospital/klinik kerajaan je aku bleh pegi..huhu)..

Service kt hospital ni agak memenatkn aku gk la.. Nasib baik aku ni sakit kepala je.. wat nye aku sakit yg serius bleh mati dulu la jwbnye sblm dpt jumpe doc..

Mule2 aku g kaunter yg 1st (x ingat dh ape name kaunter tu.. sakit kepala aku menyerang dgn amat sakit skali..) Br aku nk kasi IC aku utk pendaftaran org kt kaunter tu tanye sakit ape..Aku ckp la sakit kepala. Nk amik ubat. Pastu die suruh aku g kaunter lain lak.. Die ckp.."Cik pegi kaunter 001 yer.. Jabatan pesakit luar".. Kt mane lak dh ni.. terpinga2 lak aku pkir.. Org tu ckp "cik pegi ikut belah kanan yer.." Aku pn ikut la ckp mamat kt kaunter tu.. Nasib baik laki aku ade.. (ckp psl laki aku lg..nanti mesti tong marah..huhu).. Terpusing2 la kami berdua cari kaunter 001 seperti yg dinyatakn oleh si mamat tu..

Ceh..punye la jauh.. aku rasa aku dh tawaf hampir separuh kawasan tu.. cari punye cari signboard 001 last2 br jumpe.. So aku trus la menuju ke kaunter yg ada kt situ.. Si kakak kt situ lak suruh aku g kaunter lg 1.. Die ckp "Adik pegi kt kaunter sebelah belakang tu (smbil tunjuk kt aku kt mane) utk pendaftaran dulu.." So sampai kt kaunter tu ade sorang akak tu (akak nurse la kn) pulak kasi aku 1 borang.. Aku kena isi sendiri borang pesakit.. Yg aku tahu selalunye kite kasi IC je pastu nanti org kt kaunter tu yg tlg isi borang.. Malas sungguh kakak kaunter tu.. Dh la mase aku sampai kt kaunter tu asyik menyembang.. Punye lame aku berdiri kt situ mcm anak patung..

Lps dh isi borang tu laki aku pn menghulurkn duit singgit kt akak tu..nk kena byr la pulak utk pendaftaran.. Xpelah..Akak nurse tu pn kasi kt aku 1 kad n no giliran.. Die ckp "Adik pegi kt bilik 3" Aku terpinga2 skali lagi.. Kt mane lak bilik 3 ni?? Laki aku pn bawa la aku g kt ruang menunggu kt sebelah kaunter tu.. Ooo..rupenye kt sini tempat nk tunggu.. Kalu org br mesti tercengang2 nk cari kt mane..

So, mcm biasa kena la tunggu sehingga giliran dipanggil.. Bila sampai turn aku masuk jumpe doc aku tgk punye la ramai org kt bilik doc tu.. Dlm masa yg sama kt bilik tu ade 3 org doc sdg merawat 3 pesakit (pesakit tu termasuk aku skali la..huhu).. punye la hingar..xselesa aku.. bilik dh la kecik.. yg pegi sumbat byk2 org apesal.. Kepala aku yg sakit makin bertambah2 sakit tgk keadaan mcm tu.. Aduh la...

Nasib baik aku dpt MC.. kalu x mengamuk gk aku kt dlm bilik tu..

mcku2
Ni la MC yg aku dpt.. Sehari je.. Xbest...huhu..

Dh lps doc tu check aku doc kasi kt aku resit rawatan.. So aku kena g another kaunter lak utk amik ubat.. Akak nurse kt situ suruh aku g kaunter 008 lak.. Kaunter farmasi.. Jln2 cari psl lg lh aku nk mencari kaunter tu.. Pusing2 la lg aku ngan laki aku dlm hospital tu.. Smpai situ aku dh xlarat.. So laki aku la tlg g amik nombor giliran utk amik ubat.. Setelah tunggu hampir 15 min nombor giliran aku dipanggil.. Laki aku pn bgn tlg g amik ubat..

ubatku
Ni lak ubat yg aku dpt.. punye kuat..mkn2 trus terlelap..

After dat..aku trus suruh laki aku anta aku blk.. Lg pun die pn tgh keje.. Ksian lak kt die.. Dh sampai umah ape lagi..masuk bilik, mkn ubat, tdo la jwb nye.. Ape2 pn pengalaman g klinik kerajaan ni mmg xbest..smua org dh sdia maklum kn.. Memenatkn..sakit ati..smua ade.. huhh..

2 Comment(s):

Jathniel Tong said...

wa... sbb ari tu kene ujan ke? rest well.. :)

IEZPDAUS said...

Nk kate sbb kena ujan x kot.. sakit kepala sbb kena wat flash kot.. hohooo... ;)


Blogger Templates by iezpdaus Design